Groep 6B/7

Bezoek aan de magneet:

Groep 6b/7 heeft afgelopen donderdag 22 november een bezoek gebracht aan De Magneet in Groningen. Hieronder een tweetal verhalen van kinderen.

De Magneet

We gingen gisteren naar Groningen met de bus. Met groep6b/7 het ging over energie zonneenergie, windenergie en kernenergie. We gingen groepjes maken van drie en gingen proefjes doen. Het was heel leuk en het ging over natuurkunde en over techniek maar vooral over energie. Het was heel grappig want je mog zelf namen bedenken voor het groepje ik hat met mijn groepje bedacht van de techniekboys. We hadden heel veel lol maar je kreeg per proefje punten wij waren eigenlijk overraal goed in maar alleen niet in het proefje met de lego. We hadden verschillende proefjes bijv. de knikkerbaan,kerncentrale,lichtrichten,fotosmaken,windmolensrichten,legobaan en de dansmat. Er was ook storing daar door hadden we geen pauze maar dat maakte niet zoveel uit want we hadden een leuke middag. We moesten in het begin ook op een fiets die het stroom op wekte. Toen we terug gingen vonden we het jammer maar we moeten ook ons eigen werk doen. We hadden een leerzame en leuke ochtend.

Groetjes Owen.

Groep 6B/7.

De Magneet

We gingen 22 november naar Groningen met de bus. We gingen naar de Magneet in Groningen het  was ongeveer een half uurtje rijden. Daar gingen we met kernenergie,windenergie en zonneenergie bezig. Dat deden we in groepjes van drie. We gingen bijv. in een kernenergie centrale, daar moest je zorgen dat het niet ging ontploffen. De meeste kinderen uit onze klas vonden dat onderdeel het leukste proefje. Maar je moest natuurlijk een labjas aan en een veiligheidsbril op. Je had ook nog de knikkerbaan waar je moest zorgen dat de knikker er zo lang mogelijk over deed. Je kreeg voor elk onderdeel punten. Tussen door kreeg je ook nog een bekertje ranja. Wat we hebben gedaan is kernenergiecentrale, dansmat, lichtrichter, knikkerbaan, windmolens plaatsen en zelf een  lego auto laten rijden. We hadden tussendoor soms wel storing maar dat vonden we niet erg. Toen we terug moesten vonden we het erg jammer.

We hadden een leerzame en leuke ochtend.

Groetjes Leona en Marion.

Groep 6B/7

OBS de Linde